Selecteer een pagina

Nieuwbouw woning  van 1200 m3 inhoud met PCM-klimaatvloer in woonkamer en keuken

Deze klant geloofde niet in het opslaan van energie in dure en vervuilende  elektrische accu’s.
Hij kende het concept van Phase Change Material  (PCM) al een paar jaar. Hiermee slaat hij warmte op in zijn vloer.
Dit wordt dan een warmte accu die warmte bij een bepaalde temperatuur gaat afgeven zodat de warmtepomp niet hoeft te werken, terwijl overdag zijn  zonnepanelen stroom leveren (dus gebruiken i.p.v. salderen) en warmte produceert.

Het gevolg is een lichte warmtepomp op een 230V aansluiting  en dus geen krachtstroom en lage vastrechtkosten.
De warmtepomp heeft maar 4 kW  en een extra elektrische back-up Heather van 3 kW.
Voor alle zekerheid, en omdat de klant het leuk vindt, heeft er nog een massakachel bij geplaatst.  Samen geeft hem dit 110% vertrouwen dat zijn goed geïsoleerde boerderij van 1200 M3 goed te verwarmen is en de kosten laag zullen zijn.

 Toen de klant zover was dat hij de producten nodig had, is  Aart Potter vanuit Duurzaam Energie Zorg ingezet als projectleider om het proces in goede banen te leiden.
Hij heeft de juiste partijen voor het project bij elkaar gezocht. Tot en met de oplevering is hij erg betrokken geweest, zelfs toen hij op vakantie was!
Ontzorgen vind ik een passend begrip bij zijn aanpak.

De partijen die Aart in heeft geschakeld waren Van Rijbroek uit Uden voor het aanbrengen van de tackerplaat en het gieten van de anhydriet vloer. Een zeer kundig bedrijf waar de passie voor het vak vanaf straalt.
Voor het aanbrengen van de vloerverwarming en PCM heeft Aart Easywarm ingezet. Ook een net bedrijf dat haar afspraken goed na is gekomen.

Over eindresultaat van de vloer is de klant erg  tevreden en de manier waarop de werkzaamheden zijn uitgevoerd kan hij alleen als zeer prettig beschrijven.

Na oplevering heeft Aart advies gegeven voor een maximale werking van de PCM.

De Klant is erg benieuwd hoe hij de vloer ga ervaren en of hij werkt zoals bedacht. Wat hem  wel veel vertrouwen heeft gegeven is dat  alles door een leverancier van de warmtepomp heb laten doorrekenen en ook hij kwam met hetzelfde advies als van Duurzaam Energiezorg.

 

PMC in pand