Biomassa hout en pelletketels

De beste Europese pelletketelfabrikant 

Wij geloven dat verwarmen met biomassa iets heel moois is en dat delen we graag.
Wat levert biomassa u op? In bijv. zwembad, boerderij, voetbalvereniging of rijksmonument wordt al verwarmd met hout. De gasketel is vaar wel gezegd. Wat is biomassa precies, waar komt het vandaan, hoe duurzaam is het echt, wie maakt de ketels en hoe werkt het en waarom zijn KWB ketels de beste in hun soort. Wij geloven dat biomassa ons een stap dichter brengt bij een goede toekomst van onze (klein) kinderen.Volgens onderzoek van de technische universiteit Graz is KWB de beste pelletketelfabrikant met de meest tevreden klanten. 97% raadt KWB aan.

Waarom biomassa?

U draait de thermostaat omhoog en het wordt warmer. Daarbij denkt u waarschijnlijk niet elke keer aan uw energierekening of aan CO2-uitstoot. Gelukkig maar. Toch het lonen nu wel even bij stil te staan.

Gaat met mis me onze aarde als we energie blijven gebruiken zoals we dat nu doen? Lijkt het mee te vallen omdat de gevolgen van klimaatvervuiling ons dagelijks leven nauwelijks raken?

De feiten
Wetenschappers zijn er het erover eens dat de gemiddelde temperatuur op aarde sinds de 19e eeuw is toegenomen met meer als een graad.
De oorzaak is onder andere de verbranding van fossiele brandstoffen, olie en gas dus. Een graad verschil lijkt misschien niet zoveel, maar heeft grote gevolgen.
Het Intergovermental Penal of Climate Change (IPCC) verwacht ernstige problemen als de graden met nog een graad opwarmt. Denk aan smelten van ijskappen, gletsjers, zeespiegelstijging, tekort aan (schoon drink) water voor honderden miljoenen mensen en achteruitgang van de wereldwijde voedselproductie. In Nederland zullen we de komende jaren nog niet veel van merken. Die mensen die al drinkwater te kort hebben des te meer. Net als onze (klein) kinderen en daaropvolgende generaties.

Schadelijke gewoonte
Olie en gas gebruiken is een soort gewoonte. Onze maatschappij is erop ingericht. Deze gewoonte blijft schadelijk.
Dan wordt het tijd om naar nieuwe mogelijkheden te kijken.

Hoe kan het anders?
Naast zon- en windenergie is er een minder bekende, steeds populairder vorm alternatieve brandstof en dat is biomassa.
Biomassa is organisch materiaal van planten en bomen. Het voordeel van biomassa is dat het veel goedkoper is dan olie of gas.  Bovendien zijn bomen ieder jaar te planten en
zijn ze een paar jaar later al geschikt als brandstof. Dat geldt zeker voor snelgroeiende bomen zoals populieren. Daarbij komt er jaarlijs een constante stroom biomassa vrij in de
vorm van snoeihout en restafval uit de houtindustrie. Zet dit tegenover dit tegenover de duizenden jaren die fossiele brandstoffen nodig hebben zich te ontwikkelen.
Een voordeel van biomassa tegenover zon en windenergie is de constante beschikbaarheid. U bent niet afhankelijk van zonneschijn of het waaien van de wind.
De huidige biomassasystemen zijn inmiddels technische hoogstandjes, waar u nauwelijks omkijken naar heeft.
Dat maakt biomassa een aantrekkelijke alternatieve brandstof. Comfortabel, goed voor uw portemonnee en goed voor het milieu.

Biomassa voor beginners

Biomassa is een verzamelnaam voor organisch materiaal. Het komt voor in vaste, vloeibare en gasvormige vorm. Voor het opwekken van warmte met KWB-ketels wordt vaste biomassa gebruikt zoals houtsnippers, stukhout en houtpellets (korrels).

CO2 neutraal.
Bij de verbranding van hout wordt net zoveel CO2 uitgestoten als een boom tijdens zijn groeiproces uit de atmosfeer opneemt. Daarom is het verwarmen met hout CO2-neutaal. Wanneer u kiest voor biomassa in houtige vorm, kiest u dus tegelijkertijd voor klimaatneutraal verwarmen

Wat heb ik nodig om met biomassa te verwarmen?
Een compleet systeem bestaat uit een aantal onderdelen: 1) warmte managementsysteem, 2) ketel, 3) opslagbunker met brandstof, 4) een systeem die de brandstof transporteert van de opslag naar de ketel, 5) een buffervat met warm water. Wanneer u kiest voor pellet ketel, werkt het hele systeem volautomatisch. Om uw gebouw te verwarmen draait u de thermostaat omhoog en klaar bent u.

Waarom kiezen bedrijven, gemeenten en particulieren voor biomassa?
Energiebesparing is de belangrijkste. Gemiddeld besparen gebruikers van een KWB-ketel 50% op hun brandstofkosten. Het spaart ons milieu, het maakt ons onafhankelijk van grote gasleveranciers. Voor gemeenten is duurzaamheid vaak een reden en voor bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO).

Waarom deze producten?

 • Comfortabel verwarmen
 • Gemiddeld 50% besparing op brandstofkosten
 • Goed voor milieu. Per saldo geen CO2-uitstoot
 • Constant beschikbare brandstof
 • Onderhoudsarm
 • Lange levensduur
 • Hoge klant tevredenheid: 97% raad KWB aan.
 • Vakkennis, expertise en klantvriendelijk
 • Beoordeling van uw gebouw en maatwerkofferte
 • Een stap dichterbij een groene toekomst voor onze kinderen
  en kleinkinderen.

Het totaal concept van Groen en Warm
Om aan de behoefte van bepaalde klantengroepen te voldoen is het verwarmingsconcept Groen en Warm ontstaan.
Groen en Warm adviseert, realiseert en exploiteert  verwarmingsinstallaties op basis van duurzame energie voor allerlei gebouwen ( bestaande en nieuwbouw) met 100% Geen Gedoe Garantie.
In 3 stappen naar totale ontzorging + uitbesteding van a tot z.
Advies > Realisatie> Exploitatie.
Zolang u zaken doet met Groen en Warm kunt u tot wel 50 jaar garantie krijgen op de levering van warmte. Dat noemen we 100% Geen Gedoe!

Neem nu contact op